MENIU

Revenirea SUA în OMS, salutată de directorul organizației: "Este o mare zi pentru sănătatea mondială"

Revenirea SUA în OMS, salutată de directorul organizației: "Este o mare zi pentru sănătatea mondială"

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, consideră că reîntoarcerea SUA în cadrul organizaţiei, anunţată de noua Administraţie de la Casa Albă condusă de Joe Biden, este "o mare zi pentru OMS şi pentru sănătatea mondială", relatează EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit liderului OMS, suspendarea planurilor de abandonarea a organizației, cu care ameninţa guvern al lui Donald Trump, precum şi alăturarea SUA programului COVAX de distribuire echitabilă a vaccinurilor, înseamnă că "lumea va putea fi mai bine echipată" în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

"Preşedintele Biden va emite o directivă în cursul zilei (de astăzi -n.r.) care va include intenţia Statelor Unite de a se alătura COVAX şi de a susţine ACT - Acceleratorul pentru progresul eforturilor multilaterale pentru distribuţia vaccinului împotriva COVID-19, a terapiei şi diagnosticului, pentru acces echitabil, cercetare şi dezvoltare", afirmat, anterior, Anthony Fauci, expertul SUA în boli infecțioase.

În acest sens,  JoeBiden a semnat un ordin executiv pentru a evita ieşirea SUA din OMS, un proces lansat de Trump şi care urma să devină efectiv după un an, în iulie 2021.

"Suntem foarte mulţumiţi că SUA rămân în această familie", a adăugat Tedros, care a subliniat că rolul acestei ţări în sănătatea mondială "este cu adevărat crucial".

Vă reamintim că fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a sistat finanţarea americană pentru OMS, pentru care țara sa era cel mai important donator în iulie 2020, mai arată sursa citată. 

Mai multe articole despre:
oms