MENIU

Revenim la declarația pe propria răspundere! Anunțul premierului Orban: ”Dacă ești oprit de poliție și nu te încadrezi în situațiile prevăzute vei fi amendat"

Premierul României - Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a explicat, joi seara, la un post TV, cum vor fi puse în aplicare noile măsuri anunțate de președintele Klaus Iohannis în ședința de Guvern. El a explicat că

"Înseamnă că pe timpul nopții va fi permisă deplasarea la muncă, din motive medicale, deci practic numai acele deplasări necesare. Magazinele vor fi închise. Foarte multe cazuri apar la petreceri private care se organizează în spații private, de exemplu în Centrul Vechi, în Herăstrău. Se fac petreceri, inclusiv întâlniri.

Eu am văzut 15, 20 de tineri fără mască, fără distanță. Ce nu înțeleg tinerii... Pot duce boala acasă, la părinți, la bunici și le poate afecta sănătatea. De la 22.00, 23.00, până la 5.00, 6.00 dimineața. Farmaciile le lași deschise. Va fi o declarație pe proprie răspundere. E posibil să se accepte pe format online, să arăți telefonul, să nu fie pe hârtie. Amenzile vor fi pentru nerespectarea regulilor. Dacă ești oprit de poliție și nu te încadrezi în situațiile prevăzute vei fi amendat", a spus Ludovic Orban.

”E un fel de carantină. Sunt restricții de circulație pe timpul nopții. Este o măsură aplicată și-n altă țară. Această măsură există în Franța, în Spania... A dat ceva rezultate. Pe timpul nopții se organizează petreceri, unde nu se prea respectă regulile.

Dacă ne uităm la ritmul din ultima săptămână suntem efectiv obligați să luăm aceste măsuri. Este cert că la cum evoluează erau absolut necesare aceste măsuri. Nu poți obliga niște oameni nu să invite alți oameni la casa lui de ziua lui de naștere. O să vedem cum facem”, a mai spus Ludovic Orban.

Propunere CNSU care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de  Guvern - Se interzice circulația persoanelor între 23 și 5. 
Excepție: 
- deplasare în scop medical 
- deplasare în scop profesional. 
-  Pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie
- pentru deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

În intervalul 23 - 5 va fi nevoie de:
- legitimația de serviciu
- adeverința eliberată de angajator
- sau o declarație pe propria răspundere
Declarația pe propria răspundere care va cuprinde:
- numele și prenumele
- data nașterii
- adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale
- motivul deplasării
- data completării 
- semnătura

Mai multe articole despre:
ludovic orban