MENIU

Reuşită de excepţie a unui fost ofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi

Un fost ofiţer a reuşit să atingă cel mai înalt vârf muntos din Alpi și Europa de Vest.

Un fost ofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a reuşit să atingă cel mai înalt vârf muntos din Alpi și Europa de Vest.

Locotenent – colonel Simon Bâlbâe, fost ofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău timp de 14 ani, în prezent ofițer specialist coordonator la nivel național al Jandarmeriei Montane, a reușit în data de 28 iulie, să atingă cel mai înalt vârf muntos din Alpi și Europa de Vest, vârful Mont Blanc, care are o înălțime de 4.810 m, scrie bacau.net.

Expediția, în condiții dificile de vreme, a avut loc in perioada 26 – 29 iulie 2017, pe traseul: Tete Rousse ( 3167 m) – refugiul Gouter (3836 m) – Dome du Gouter (4304 m) – refugiul Vallot ( 4363 m) – vârfulMontBlanc (4.810 m).

Simon Bâlbâe s-a născut în localitatea Onești, județul Bacău şi este absolvent al Academiei de Poliție "Al. I. Cuza". Ofiţerul a avut această pasiune încă din copilărie, dar a dezvoltat-o începând cu anul 2013, urmând cursurile școlii montane din București – Daos Adventure, și absolvind cursurile Asociației Turistice Ghizii României –specialitatea ghid montan, în 2017.

Mai multe articole despre:
vârf mont blanc ofiţer Mont Blanc