MENIU

Retailerul francez care nu mai vrea casieri în România își deschide un nou magazin în Rusia

Gigantul retailer francez care a stârnit o dispută națională în România, în urma anunțului privind eliminarea caselor de marcat individuale, vrea să-și extindă afacerile în Rusia. Deja criticată pentru a continuat să activeze în zonă, compania a anunțat că-și deschide un nou magazin în care să vândă doar produse sub marcă proprie. Deranjată de această decizie, Ucraina a cerut boicotarea lanțului francez de magazine.

Lanțul de magazine franceze din Rusia care a decis să rămână pe piață va avea aproape 90% produse sub marcă proprie. Decizia francezilor a fost menită sa ajute populația rusă să aibă în continuare acces la prețuri accesibile și alimente de calitate, susțin francezii.


Cel puțin 30.000 de angajați în 231 de magazine și afaceri online are compania franceză în Rusia. Este aceeași companie care a fost prima din România care a anunțat că va avea doar case de tip self-service.


Potrivit unei anchete comune a jurnaliștilor din mai multe țări din Occident, același lanț de magazine ar fi livrat gratuit bunuri soldaților lui Putin care luptă în Ucraina. Haine, țigări și hrană ar fi primit armata rusă de pe front.

 

Compania a spus că nu poate ști unde ajung toate produsele vândute. Mai mult, șeful marelui retailer francez a declarat că rămâne pe piața din Rusia, ca și pe cea din Ucraina pentru populația civilă. Ministerul afacerilor Externe din Ucraina a făcut apel la boicotarea companiei încă de anul trecut. 

Mai multe articole despre:
auchan fara casieri în romania magazine rusia