MENIU

Restructurări la Poşta Română

Romtelecom are nevoie de o campanie pentru eliminarea elementelor negative de imagine înainte să se gândească la privatizare - spune ministrul Comunicaţiilor, Iuliu Winkler. În schimb, strategia de restructurare a Poştei Române în vederea privatizării ar putea fi aprobată până la sfârşitul lunii septembrie.

Momentul începerii privatizării Poştei Române nu a fost stabilit încă. Se aşteaptă mai întâi un raport de evaluare cu privire la restructurarea operatorului poştal. Acest raport va fi gata săptămâna viitoare şi va fi evaluat de reprezentanţii ministerului comunicaţiilor. Poşta Română are peste 35.000 de angajaţi, care-şi desfăşoară activitatea în aproximativ 7.100 de oficii poştale. Şi compania Romtelecom urmează să fie privatizată, intenţia statului român este de a lista la bursa pachetul de acţiuni deţinut la operatorul de telefonie.

"Obiectivul guvernului trebuie să fie oţinerea, existenţa unei companii puternice pe piaţa românească care să se numească Romtelecom, trebuie să fie consolidată imaginea brandului pe care Romtelcom îl reprezintă. Trebuie eliminate acele elemente, lucruri mai puţin mulţumitoare", a spus ministrul Iuliu Winkler.

Momentul listării la bursă a unor acţiuni din pachetul statului la Romtelecom va fi ales, după discuţii între reprezentanţii ministerului Comunicaţiilor şi cei ai grupului elen OTE, acţionarul majoritar al operatorului de comunicaţii.
Mai multe articole despre:
Poşta Română restructurări