MENIU

Restricții menținute lângă Capitală! Orașul Popești-Leordeni rămâne în carantină încă 7 zile, la o rată coronavirus de aproape 8

Orașul Popești-Leordeni rămâne în carantină

Orașul Popești-Leordeni din județul Ilfov rămâne în carantină încă o săptămână, din cauza ratei mari de incidență coronavirus, de aproape 8. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

Prefectura Ilfov a anunțat vineri seară că Popești-Leordeni rămâne în carantină zonală încă 7 zile. Rata de incidență a ajuns la aproape 8 cazuri la 1.000 de locuitori.
 
Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 100 din 16.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Popești-Leordeni, a anunțat Prefectura județului Ilfov.
 
Potrivit ulteimlor date ale DSP Ilfov, rata de incidență din Popești-Leordeni era vineri de 7,77
 
Propunerea a fost înaintată către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.
 
Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Șefului DSU nr. 7018 din 16.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov, începând cu data de 16.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, până la data de 23.04.2021 ora 22:00, a mai informat Prefectura Ilfov.