MENIU

RESTRICȚII la LONDRA din cauza variantei OMICRON. De luni, telemuncă și certificat verde obligatoriu pentru acces în magazine

Londra FOTO: Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat miercuri o înăsprire a restricțiilor pentru a reduce răspândirea variantei Omicron a coronavirusului în Regatul Unit, inclusiv revenirea de luni la telemuncă și introducerea certificatului verde în anumite locuri, potrivit AFP.

Prima persoana din lume care a fost vaccinată împotriva coronaviruslui, Margaret Keenan, i-a îndemnat miercuri pe oameni să se vaccineze, la exact un an după ce ea a primit vaccinul Pfizer, relatează Reuters.

Johnson i-a îndemnat pe oficiali să se asigure că vaccinarea cu doza „booster” va avea un succes similar, dată fiind apariția și răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Marea Britanie a administrat în prezent aproape 120 de milioane de doze ale unor vaccinuri anti-Covid la o populație de 67 de milioane de locuitori, incluzând aici doza inițială, rapelul și supra-rapelul „booster”. 

OMS, în raportul său epidemiologic săptămânal, spune că sunt necesare mai multe date pentru a evalua gravitatea bolii cauzate de varianta Omicron și dacă mutațiile sale ar putea reduce protecția oferită de imunitatea oferită de vaccinuri.