MENIU

Republica Moldova prelungește starea de urgență până pe 31 iulie

Starea de urgență, prelungită în Republica Moldova

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică de la Chișinău a decis, vineri, prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până pe 31 iulie. Premierul Ion Chicu a anunțat că restricțiile impuse pe fondul epidemiei de coronavirus vor fi menținute în majoritatea domeniilor.

,,În ultimele trei săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil, pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a spus premierul.

Ion Chicu a menționat că va fi menținută restricția de intrare în țară a cetățenilor străini. Cetățenii moldoveni care revin în țară din străinătate vor intra în autoizolare 14 zile, notează publika.md.

Până în august, va fi interzisă organizarea ceremoniilor, a nunţilor și a altor petreceri în spaţii publice, închise sau deschise. Cluburile de noapte rămân, de asemenea, închise, iar activitatea parcurilor de distracții și a zonelor de agrement este interzisă.

Bilanțul epidemiei de coronavirus din Republica Moldova depășește 18.925 de cazuri de Covid-19 și 635 de decese. Vineri, Primăria Cahul a anunțat că își suspendă temporar programul de lucru cu publicul, după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv.

Mai multe articole despre:
republica moldova starea de urgenta covid