MENIU

Reportaj acasă la rudele lui Sorin Grindeanu, în Oltenia: "E un băiat finuţ, mai retras"

Reportaj acasă la rudele lui Sorin Grindeanu, în Oltenia: "E un băiat finuţ, mai retras"

Familia prim-ministrului desemnat, Sorin Grindeanu, are origini în Gorj. Tatăl acestuia s-a născut în satul Pocruia, din localitatea Tismana, o zonă pitorească, aşezată la poalele Munţilor Vâlcan, împrejmuit de Dealul Pocruiei. În acest loc trăiesc o mare parte dintre rudele lui Sorin Grindeanu: unchi, mătuşi, verişori şi nepoţi.

Rudele şi vecinii din Pocruia nu prea l-au văzut pe Sorin Grindeanu prin satul lor, unde îşi are rădăcinile. Ultima dată a fost în urmă cu 20 de ani, la nunta unui verişor, fiica Mariei Procopie, mătuşa sa şi cea mai în vârstă dintre cei cinci fraţi şi surori care mai sunt în viaţă.

De la rudele prim-ministrului desemnat reporterii "Adevărul" au aflat că bunicul lui a lucrat la întreţinerea căii ferate forestiere pe care circula mocăniţa, iar bunica a fost casnică, ocupându-se de creşterea celor şase copii şi de treburile gospodăreşti. 

Vasile Grindeanu speră că nepotul său va face lucruri bune în fruntea ţării: "E un băiat finuţ, mai retras. Este un băiat bun, la locul lui. Nu a fost o surpriză că a fost desemnat prim-ministru, pentru că era în cărţi chiar de prima dată. Sper că va face bine pentru România (...). După câte îl ştiu, Sorin Grindeanu este demn pentru acest post, mai ales că PSD a câştigat detaşat în Timiş. (...) Eu sper să respecte programul PSD, deşi sunt cam multe promisiuni. Om trăi şi om vedea. Numai să fie lăsat de alţii". 

Mai multe articole despre:
premier Sorin Grindeanu