MENIU

"Reperele unei zile speciale", prezentate pe Facebook de Sorin Cîmpeanu: "Cu toții avem o datorie pentru acești copii..."

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu/ Facebook

La finalul unei zile în care mai-marii politicii românești s-au perindat pe la școlile din Capitală, frumos îmbrăcați și gata să se fotografieze cu elevii și cadrele didactice, ministrul Educației a făcut o trecere în revistă a prezenței sale la trei unități de învățământ bucureștene, vorbind despre "reperele unei zile speciale". "Cu toții avem o datorie pentru acești copii și întreaga societate trebuie sa fie pregătită pentru ei", a afirmat Cîmpeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"- Ora 8:30: Colegiul Național „Sfântul Sava”
Am avut bucuria sa retrăiesc emoțiile primei zile de școală la Colegiul Național „Sfântul Sava”, acolo unde, în urmă cu 40 ani, în 1982, participam în calitate de elev la deschiderea cursurilor!
Colegiul Național „Sfântul Sava" va dăinui si va evolua în raport cu schimbările societale și tehnologice prin dedicarea elevilor și profesorilor pentru o educație de calitate, având un cadru legislativ care să permită dezvoltarea performanței pe toate planurile.
 
- Ora 10:00: Colegiul Național „Grigore Moisil”
Alături de președintele Klaus Iohannis, de profesori, de elevi, de părinții acestora și de reprezentanții Primăriei Sectorului 6 am participat la deschiderea anului școlar într-o școală care este un exemplu de bună practică pentru cooperarea atât de necesară între mediul educațional și autoritățile locale.
În același timp, am fost onorat să fiu alături de Sonia Gheorghe, elevă în clasa a lX-a, care a obținut locul l la Olimpiada Națională de Chimie și a beneficiat, pe baza performanțelor sale, de acces în colegiul pe care și l-a dorit fără susținerea Evaluării Naționale. Este o dovadă că un capitol esențial pentru dezvoltarea României - stimularea excelenței în educație - începe să fie rescris!
- Ora 12:00: Școala Gimnazială Specială nr. 7
Implicarea noastră poate schimba destinele copiilor care își doresc să învețe. Noi trebuie să-i pregătim pentru a se putea integra în societate. Proiectul Legii Învățământului Preuniversitar are următorul principiu fundamental: fiecare elev este important!", a trecut în revistă Cîmpeanu periplul său pe la cele trei unități de învățământ din Capitală, efectuat, luni, cu prilejul deschiderii noului an școlar. 
 
Ministrul a ținut, de asemenea, să sublinieze că "profesorii care în fiecare zi fac eforturi uriașe pentru ca fiecare elev să simtă bucuria de a veni la școala sunt adevărați eroi și merită toată prețuirea noastră".
 
El a dat, totodată, exemplul unei mame pe care spune că a cunoscut-o astăzi și care l-a "impresionat deoarece vine zilnic de la 100 kilometri pentru a-și aduce copilul la școală.
 
"Situația acestei mame nu este singulară, sunt zeci de cazuri. Părinții și bunicii sacrifică totul pentru binele copiilor și nepoților lor, iar noi avem datoria să le fim alături.
 
Ne-am asumat realizarea unui proces de incluziune, de sprijin pentru acești elevi, dar și pentru familiile lor. Refacerea infrastructurii și creșterea finanțării, precum și asigurarea resursei umane de specialitate (profesori de sprijin, consilieri școlari) sunt, de asemenea, obiective asumate în proiectul Legii Învățământului Preuniversitar - România Educată. Cu toții avem o datorie pentru acești copii si întreaga societate trebuie sa fie pregătită pentru ei. Succes tuturor în noul an școlar!", este mesajul transmis de Cîmpeanu.