MENIU

Rep. Moldova trece la acțiune: o bază militară modernă urmează să fie construită în apropierea Chișinăului. Când va fi gata și care este bugetul alocat

Soldați / Facebook Ministerul Apărării al Republicii Moldova

O bază militară modernă urmează să fie construită în apropierea Chișinăului, potrivit celui mai recent anunț făcut de titularul portofoliului Apărării din Republica Moldova.

Anunțul privind construcția acestei baze militare moderne a fost făcut de ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, citat de Ziarul de Gardă, relatează G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, bani pentru construcția bazei militare au fost alocați din bugetul de stat, iar clădirea ar putea fi gata în cel mult cinci ani.

Unitatea militară va oferi angajaților Armatei Naționale condiții moderne de studii și antrenamente și va fi folosită pentru depozitarea tehnicii militare.

„E vorba de crearea de la zero a infrastructurii ce ar permite dislocarea unei unități militare în conformitate cu standardele noi. Îmi doresc ca civilii și militarii care vor să activeze în cadrul Armatei Naționale să aibă condiții decente pentru activitate. Ceea ce ar permite și niște săli de instruire bune, capacități de antrenare a pregătirii fizice sau niște simulatoare”, a declarat Anatolie Nosatîi la o emisiune TV.

Mai multe articole despre:
baza militara chisinau republica moldova