MENIU

Renate Weber cere declararea stării de urgență: ”Nu ne dorim să fim în situația Italiei”

Avocatul Poporului, Renate Weber a explicat, la Realitatea PLUS, de ce solicită instituirea stării de urgență în România.

Joi, Avocatul Poporului i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus. Renate Weber a spus că declararea stării de urgență este în litera Constituției.

”Am putea institui această stare de urgență la nivelul întregii țări sau pe anumite locuri.

A fost declarată pandemie, și alte state au luat această decizie. Este vorba despre sănătatea populației. Este în litera și spiritul Constituției. Este o situație excepțională și nu ne dorim să fim în situația Italiei. Nouă ni s-ar părea absolut normal să respectăm litera Constituției”, a declarat Renate Webwr la Realitatea PLUS.

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României”, a transmis Avocatul Poporului, joi, într-un comunicat de presă.

Mai multe articole despre:
renate weber