MENIU

Remediul antic pentru diabet. Această plantă are puteri miraculoase

Remediul antic pentru diabet. Această plantă are puteri miraculoase

Legenda acestei plante s-a născut undeva pe Valea Nilului, în urmă cu mai bine de cinci milenii. Se spunea că fusese adusă pe pământ de însăşi marea zeiţă Isis, având darul nemaivăzut de a readuce femeilor sănătatea, pofta de viaţă şi… puterea de seducţie. De aceea, era la mare preţ, în rândul nobilelor de rang înalt de la curtea faraonului.

Şi medicii egipteni preţuiau schinduful, pentru că era planta care-i ajută pe soldaţi să se refacă rapid după rănile primite în luptă, îi ajută pe cei vârstnici să-şi menţină tinereţea şi vigoarea.

La noi, creşte la noi în zona sud-estică a ţării, în special în judeţele Constanţa şi Brăila. De obicei este cultivată, dar în unele zone s-a sălbăticit, crescând spontan mai ales acolo unde are căldură suficientă.

Pentru diabetul de tip II se face o cură de 12 luni cu infuzie combinată de schinduf, din care se beau câte 2-3 căni pe zi.
Tratamentul începe gradat: în prima săptămână se bea doar o cană pe zi, în cea de a doua săptămână se beau două căni pe zi, abia în a treia săptămână ajungându-se să se bea zilnic trei căni de infuzie combinată de schinduf.

Această gradare a tratamentului trebuie corelată cu un control permanent, zilnic, al glicemiei, şi cu o îndrumare medicală specială.
Schinduful este un hipoglicemiant puternic în timp, care va necesita reducerea gradată a dozelor de insulină.

Atunci când este ţinut şi un regim alimentar corect, este posibil ca datorită acţiunii schindufului, să se poată chiar renunţa complet la dozele de insulină injectate zilnic. l

Sursa: ziarulunirea.ro

Mai multe articole despre:
diabet plantă remediu tratamente naturiste