MENIU

Reluarea fizică a cursurilor, suspendată în Venezuela până la finalul anului ca urmare a pandemiei de COVID-19

Reluarea fizică a cursurilor, suspendată în Venezuela până la finalul anului ca urmare a pandemiei de COVID-19

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat că şcoala nu se va relua fizic în acest an în ţara sa din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP, preluat de Agerpres. 

"Fără niciun dubiu, revenirea fizică în clase nu ajută la ţinerea sub control a pandemiei, aşa că nu va exista o întoarcere la clasă în Venezuela. Vom vedea apoi dacă vom reveni în ianuarie", a spus, duminică, şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată ca urmare a unei alizei legate de "redeschiderea şcolilor în lume", care a dus la o înmulţire a contaminărilor.

"Nu vă faceţi griji. Vom menţine serviciile educative ale ţării prin internet, prin cursuri online", a dat asigurări Maduro în legătură cu anul şcolar 2020-2021, care este prevăzut să înceapă în această săptămână, în Venezuela.

Cu 30 de milioane de locuitori, Venezuela numără 59.630 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 477 de morţi din cauza noului coronavirus, conform datelor oficiale, puse sub semnul întrebării de organizaţii precum Human Rights Watch, care le consideră puţin credibile.

Mai multe articole despre:
venezuela scoala