MENIU

Relu FENECHIU S-A PREDAT. Urmează să fie transferat la Penitenciarul Iaşi

<p>Relu Fenechiu</p>

RELU FENECHIU S-A PREDAT joi seară. Urmează să fie transferat la Penitenciarul Iaşi. Fostul ministru al Transporturilor RELU FENECHIU a fost CONDAMNAT, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, în "DOSARUL TRANSFORMATORUL".

RELU FENECHIU, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul", s-a predat, joi seară, Poliţiei Judeţene Iaşi, unde va rămâne până când va ajunge mandatul de executare a pedepsei, apoi va fi transferat la penitenciar.

Relu Fenechiu, care la momentul pronunţării deciziei instanţei se afla la locuinţa sa din municipiul Iaşi, s-a predat în jurul orei 17.30 la sediul Poliţiei Judeţene Iaşi, unde a venit singur.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX, că Fenechiu va rămâne în arestul Poliţiei Judeţene până în momentul în care va ajunge de la Bucureşti mandatul de executare a pedepsei, cel târziu vineri. După primirea mandatului de executare a pedepsei, Fenechiu va fi transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

Fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian s-au predat, joi seară, alături de Relu Fenechiu, Poliţiei Judeţene Iaşi, urmând să fie şi ei transferaţi la penitenciar după ce vor ajunge în teritoriu mandatele de executare a pedepselor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX, că, odată cu Relu Fenechiu, la Poliţia Judeţeană Iaşi s-au predat şi fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian, cei doi urmând să rămână în arestul Poliţiei până în momentul în care vor ajunge de la Bucureşti mandatele de executare a pedepselor, după care vor fi transferaţi la penitenciar.

RELU FENECHIU CONDAMNAT. Fostul ministrul al Transporturilor RELU FENECHIU a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare cu executare pentru pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost luată în unanimitate şi este definitivă.

La aceeaşi pedeapsă au fost condamnaţi fratele fostului ministru al Transporturilor, LUCIAN FENECHIU, şi Mihai Bogdan Damian.

Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova în perioada 2002-2004, şi Ion Mărghidan, director general al aceleiaşi instituţii în perioada 2004-2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, peste 5,7 milioane de lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

Decizia instanţei supreme este definitivă, cei şase urmând să fie încarceraţi.

Mai multe articole despre:
poliţie arest predat arestare Relu Fenechiu