MENIU

Regizorul italian Carlo Mazzacurati a murit

Regizorul italian Carlo Mazzacurati a murit

Regizorul italian Carlo Mazzacurati, cunoscut mai ales pentru portretizarea schimbărilor sociale ale Italiei în filmele sale care îmbină comedia cu intriga poliţistă, a decedat miercuri, la vârsta de 57 de ani, la reşedinţa sa din Monselice, în urma unei lungi suferinţe, conform variety.com.

Cariera lui Carlo Mazzacurati a fost lansată de cineastul Nanni Moretti, care i-a produs primul lungmetraj, "Notte italiana", despre corupţia din nord-estul Italiei, proiectat la Săptămâna criticii de la Veneţia şi care a câştigat premiul Nastro d'Argento în 1987.

În 1994, realizatorul italian este distins cu Leul de Argint la Festivalul de la Veneţia, pentru cea mai bună regie, a filmului "Il Toro", o comedie despre doi şomeri italieni care încearcă să transporte un taur furat, estimat la un miliard de lire, spre Europa de est.

"Mazzacurati era un domn ironic, generos şi foarte uman. Nu ştia ce înseamnă aroganţa, a luat partea celor slabi şi a făcut filme superbe, cu pasiune", a scris pe Twitter regizorul veneţian Alberto Barbera.
Ultimul film realizat de Carlo Mazzacurati a fost "La sedia della felicità", o comedie despre o manichiuristă care încearcă să pună mâna pe nişte bijuterii ascunse în tapiţeria unui scaun antic. Filmul a avut proiecţia oficială la Festivalul de la Torino, la sfârşitul anului trecut, şi va avea premiera în cinematografele italiene în 2014.