MENIU

Regiunea ucraineană Herson, ocupată temporar de forțele ruse, va trece la rublă de la 1 mai. Ce ALTE PLANURI au rușii pentru această regiune

Herson, important oraș strategic, capturat de ruși / Foto: Profi Media

Războiul din Ucraina pare departe de a se încheia. Armata lui Vladimir Putin distruge depozite de armament, bombardează podurile şi căile feroviare. Conform informațiilor din presa rusă, regiunea ucraineană Herson va trece la rublă de la 1 mai, asta după ce marți forțele liderului de la Kremlin au instalat acolo un guvern local. 

Agenția de presă rusă Ria Novosti, controlată de stat, afirmă, citându-l pe oficialul pro-Kremlin Kirill Stremousov, că schimbarea va urma unei perioade de tranziție de patru luni, timp în care vor circula ruble și grivne sau hrivne (moneda națională ucrianeană - n.r.), relatează The Kyiv Independent, pe Twitter.

Termenul pare să fi fost devansat cu o lună, asta deoarece forțele ruse din Hersonul ocupat temporar de armata lui Putin au plănuit inițial să aplice trecerea la rubla în această lună.

La rândul său, NEXTA relatează, tot pe Twitter, că șeful administrației colaboraționiste militaro-civile a Hersonului, Kirill Stremousov, spune că este exclusă întoarcerea regiunii  sub controlul ucrainean.

Nexta scrie că, la un moment dat, Stremousov a încercat chiar să devină deputat, dar a obținut doar 1,74% din voturi la alegeri.

O explozie a avut loc azi noapte în regiunea Herson, cucerită de soldații lui Vladimir Putin. Rușii au declarat că Ucraina a tras trei rachete în oraş, iar două dintre ele au fost doborâte.