MENIU

Regeneron, medicamentul cu care s-a tratat Donald Trump, dă randament și în cazul bolnavilor COVID din România

Regeneron, medicamentul cu care s-a tratat Donald Trump, dă randament și în cazul bolnavilor COVID din România

Medicamentul minune cu care s-a vindecat de COVID președintele american Donald Trump, se folosește și în România, la Institutul Matei Balș. Este vorba despre Regeneron, un cocktail cu anticorpi, relatează Realitatea PLUS. 

Tratamentul cu Regeneron constă în administrarea de doi anticorpi sintetici. Acești anticorpi sunt o copie a celor produsși în mod normal de organism, care contribuie la lupta cu infecția.

La Instutul Matei Bals din Capitala, zeci de bolnavi de COVID-19 au participat in luna octombrie la un studiu și au primit ca tratament experimental acest medicament, iar starea lor de sănătate s-a îmbunătățit. 

Medicamenul Regeneron este recomandat de specialiști pentru tratamentul formelor ușoare și medii de COVID-19, iar studiile efectuate până în acest moment arată că reduce încărcătura virală. 

În România, unul dintre medicamentele folosite pentru tratarea coronavirusului este Remdesivir. Acesta este administrat între 5 și 10 zile, iar studiile efectuate pe pacienți din întreaga lume au arătat că este unul dintre cele mai eficiente pentru tratarea acestui virus. 

Pe lângă Regeneron, președintele Donald Trump a fost tratat și cu Remdesivir. 

Mai multe articole despre: