MENIU

Refugiații ucraineni care vin cu trenul în București sunt primiți în două puncte de lucru din Gara de Nord și Autogara Filaret

Refugiați ucraineni în România / Foto: Inquam Photos, Casian Mitu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a operaţionalizat două puncte de lucru permanente în Gara de Nord şi Autogara Filaret, pentru gestionarea optimă a fluxurilor de persoane din Ucraina, pentru care se impune acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară.

Potrivit ISUBIF, în aceste locaţii, în care se înregistrează un flux ridicat de refugiaţi, au fost amplasate corturi pentru acordarea primului ajutor, corturi pentru adăpostirea temporară a refugiaţilor aflaţi în tranzit, autospeciale de pompieri, ambulanţe SMURD şi SABIF.

''Acţionăm în sistem integrat, alături de Poliţia şi Jandarmeria Capitalei, respectiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Continuăm toate demersurile necesare pentru preluarea tuturor persoanelor şi cazarea acestora în centrele stabilite la nivelul municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov. Ansamblul acţiunilor este gestionat prin Centrul Municipiului Bucureşti şi al Judeţului Ilfov de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei'', informează sâmbătă ISUBIF. 

Mai multe articole despre:
refugiati ucraina razboi in ucraina rusia