MENIU

Reforma pensiilor speciale, CRITICATĂ DUR de Bruxelles! Documentul care zguduie Coaliția, în EXCLUSIVITATE la "Culisele Statului Paralel"

pensii speciale

Este informația momentului. Comisia Europeană critică dur reforma pensiilor speciale decisă de Coaliție. Oficialii europeni spun că proiectul e doar praf în ochi și că specialii sunt în continuare avantajați în comparație cu pensionarii de rând, care abia își duc traiul. Comisia Europeană recomandă să NU se meargă mai departe cu legea în această formulă. Documentul exploziv trimis de la Bruxelles va fi prezentat în exclusivitate de Anca Alexandrescu joi seara, de la ora 18:00, în emisiunea "Culisele Statului Paralel".

"Avem in exclusivitate comunicarea venita de la Comisia Europeana chiar ieri, care spune negru pe alb ca proiectul de lege care ne-a fost prezentat public si este acum pe traseul de aprobare nu face altceva decat sa arunce praf in ochii oamenilor, pentru ca in fapt ii avantajeaza in continuare pe speciali si ii dezavantajeaza pe pensionarii din sistemul general de pensii.

Comisia Europeana explica cu subiect si predicat de ce se intampla acest lucru si recomanda cu tarie in acest domument sa nu se mearga mai departe cu proiectul in aceasta formula. Sunt prtimele comentarii venite din partea celor de la Bruxelles. la sfarsitul comunicarii ei spun insa ca in urma unei analize aprofundate vor veni cu si mai multe detalii. Este, in mod, evident o problema uriasa care planeaza asupra Coalitiei din cauza acestui jalon din PNRR care trebuie indeplinit si care pare ca nu va fi indeplinit. 

Neindeplinirea lui va duce la pierderea de catre Romania a 3 miliarde de euro. Asa cum evolueaza lucuruile, din punctul meu de vedere, nu cred ca exista vreun angajament politic ca sa se rezolve aceasta problema. 

Poate unii o sa spuna ca am o obsesie cu dl Grindeanu, dar mi-a atras atentia pozitia exprimata de el aseara, la un alt post de televiziune. A spus in mod categoric ac trebuie sa se renunte total la pensiile speciale. Vorbim de o mica exceptie in aczul militarilor. Aici este o schimbare fundamentala de pozitie, mai ales in contextul tensiunilor pe care le vedem atat in interiorul PSD, cat si al PNL si al Coalitiei. 

E important sa vedem ce se va intampla in perioada urmatoare. Eu cred ca problmea pensiilor speciale nu se va rezolva. Au cerut cei de la CE in aceasta scrisoare sa lis e trimita inculsiv decizia CCR care a fost invocata ca si argument ca nus e poate face mai mult.

Oricum de la ora 19:00 veti vedea in excusivitate acest subiect la "Culisele Statului Paralel". La 18:00 am alt subiect", a afirmat, joi, Anca Alexandrescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS.