MENIU

REFERAT. Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, arestat pentru mită, se aştepta să fie promovat

REFERAT. Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, arestat pentru mită, se aştepta să fie promovat / Foto: hotweek.ro

Roberto Ababei, fostul adjunct al Politiei Capitalei, arestat preventiv pentru mita, le-a spus unor apropiati ca, din informatiile pe care le avea, urma sa fie promovat pe o alta functie de conducere, la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a acestuia.

Informatia apare intr-o discutie pe care Ababei, fost director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB), a purtat-o cu doua persoane in biroul sau, pe data de 27 august. Cand a aflat de posibila promovare, unul dintre interlocutori i-a solicitat sprijinul directorului general adjunct al DGPMB pentru rezolvarea in mod ilegal a problemelor de natura penala ale societatii comerciale pe care o detinea, scrie ziare.com.

"Interlocutor: Doamne ajuta! Tu iti dai seama ce misto ar fi?! Putem sa mai facem si noi un blat?
Ababei: Ei, asta! Alea care se faceau erau nimicuri. Numai de-alea din (...) pai, cum faci tu la... ciorbite si inca un ardei.
Interlocutor:... (rade)...
Ababei: Deci, ala e... obligatoriu, il pui acolo ca vrea omu', nu-l vrea... nu?
Interlocutor:... (rade)...
Ababei: Poate il mai intrebi la o smantana, 'vrei si cu smantana?'
Interlocutor:... (rade)...
Ababei: Ca la ciorba de burta... nu mai... deci, pe bune...
Interlocutor: Da
Ababei: Sau mici fara mustar...
Interlocutor: Aia e... aia e...
Ababei: Mai... cred ca e mai... mai corect asa spus".

Potrivit procurorilor, comisarul sef Roberto Ababei a incercat in acest mod sa-i asigure pe interlocutori ca "dupa numirea sa pe o functie superioara isi va folosi influenta derivata din respectiva functie pentru rezolvarea in mod favorabil a problemelor de natura penala" pe care cei doi le aveau.

Adjunctul Politiei Capitalei, Roberto Ababei, retinut, miercuri seara, de procurorii DNA pentru trafic de influenta, a fost arestat preventiv, joi, de Tribunalul Bucuresti.