MENIU

Reducerea TVA la alimente s-a topit în scumpiri. Constantin recunoşte: "Au fost creşteri de preţ"

Reducerea TVA la alimente s-a topit în scumpiri. Constantin recunoşte: "Au fost creşteri de preţ"
<p>Reducere TVA</p>

Ministrul Agriculturii a realizat, în sfârşit, că reducerea TVA la alimente s-a topit în scumpiri. Daniel Constantin a recunoscut faptul că au existat creşteri de preţuri înainte de reducerea taxei, însă a precizat că aşteaptă datele oficiale ale Consiliului Concurenţei pentru a vedea şi procentele. Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică, din aprilie până în mai, alimentele s-au scumpit cu aproape un procent.

Dacă luăm în calcul raportul realizat de Institutul Naţional de Statistică, mâncarea s-a scumpit în luna mai cu 0,75 la sută faţă de aprilie. Concret, preţurile cartofilor şi fructelor proaspete au crescut cu 13 procente, iar al celor conservate cu aproape 7%. Legumele s-au scumpit cu aproximativ 6 %.

"Au existat anumite creşteri de preţ, la unele produse mai mari, la altele mai mici. Vom avea aceste date concrete numai în momentul în care şi Consiliul Concurenţei ne va furniza datele şi atunci vom prezenta un raport corect", a declarat Constantin.

Acest raport ar urma să apară la sfârşitul lunii iulie.

Luna trecută, Guvernul a prezentat un raport în care se precizează că nu au fost sesizate majorări semnificative de preţuri comparativ cu luna martie.

Mai multe articole despre:
reducere TVA Daniel Constantin