MENIU

Rectificarea pozitivă este, de fapt, negativă. ANALIZĂ ECONOMICĂ

Rectificarea pozitivă anunţată de Guvern e, de fapt negativă. O arată chiar cifrele ministerului de Finanţe. Unde se vede negru pe alb o scădere a veniturilor şi cheltuielilor totale. Și o creştere a deficitului. Neregulile au fost subliniate și de Denise Rifai, realizatorul emisiunii Talk News, şi de fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, în direct la Realitatea TV. 

În ciuda mult trâmbiţatei creşteri economice, veniturile la buget se diminuează drastic, iar deficitul se majorează direct proporţional. Iar ministerul de finanțe a luat bani de la ministerele ce gestionează domenii sensibile, precum Învăţământul şi Infrastructura, și i-a redirecționat către domenii ce aveau oricum o susţinere financiară solidă. Realizatoarea Realitatea TV Denise Rifai subliniază că politicul refuză să admită realitatea, deşi lipsurile sunt evidente.

 

 

,,O rectificare devine pozitivă atunci când veniturile incasate sunt mai mari decat veniturile prognozate. In contextul in care avem venituri şi cheltuieli pe scădere şi un deficit bugetar care se adanceste. Este evident că trebuie să avem o rectificare negativă. Faptul că ne minţim, noi înşine, sau că zona asta a politicului reprezentată de Liviu Dragnea şi David Vîlcov, artizanul acestui mare program de guvernare, refuză să inteleaga ca programul electoral nu se poate aplica fara schimbari, ca program de guvernare, ne aduc in aceasta situatie.,, spune Denise Rifai.

Fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, a făcut o analiză a balanţei venituri-cheltuieli şi a ajuns la aceeași concluzie. 

,,Din datele min Finantelor rezultă o rectificare pozitivă, dar nu trebuie sa ne bucure pt ca banii vin din cresterea de accize, din banii luati de la comp de stat sub forma de dividende si ele sunt lasate fara capital de investitii. Noi trebuie să luam pe intreg bugetul general consolidat.  S-au taiat masiv bani de la investitii, ceea ce o sa ne coste in viitor.,, spune Ialomițeanu. 

Gheorghe Ialomiţeanu atrage atenţia că guvernanții au făcut un artificiu ca să aloce fonduri în domenii ce defavorizează economia şi afectează românii.

Încă de săptămâna trecută, calculele jurnaliştilor Realitatea TV arătau că rectificarea va fi negtivă, nu pozitivă. 

Mai multe articole despre:
video analiză economică