MENIU

RECORD de decese COVID-19 în Rusia în ultimele 24 de ore, la aceeași rată de vaccinare ca în România

RECORD de decese COVID-19 în Rusia în ultimele 24 de ore

Record de decese din cauza COVID-19 în Federația Rusă! A fost anunțat cel mai mare număr zilnic de morți din cauza coronavirusului din pandemie. 

Numărul zilnic de decese se află în creştere în Rusia de mai multe luni. Autorităţile din Rusia au anunţat marţi că 852 de persoane au murit în urma complicaţiilor legate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ zilnic de decese înregistrat până acum în pandemie în această ţară cu 146 milioane de locuitori.

Bilanţul total al deceselor legate de infectarea cu coronavirus se ridică la 205.500, deşi se estimează că există un număr mare de cazuri neraportate, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Date fiind cele peste 20.000 de cazuri noi de infectare raportate zilnic la nivel naţional, populaţia este tot mai îngrijorată că va fi necesară din nou introducerea de restricţii pentru limitarea propagării coronavirusului, mai scrie DPA.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenţia RIA Novosti că decizia de a reintroduce restricţii va reveni fiecărei regiuni a Federaţiei Ruse.

Rata de vaccinare în Rusia este aceeași ca și în România, dar în cazul unei populații mult mai numeroase, de peste șapte ori mai mare, de 146 de milioane. Mai puţin de 30% dintre locuitori au fost vaccinaţi cu schema completă, chiar dacă Rusia a fost prima ţară din lume care a anunţat producerea unui vaccin eficace împotriva coronavirusului, în august 2020.

În România, rata de vaccinare a ajuns la 31% la nivel național, calculul fiind făcut în cazul populației eligibile, de la 12 ani.