MENIU

Reclamă cu Gina Pistol, Nicoleta Luciu şi Jojo, amendată pentru "conţinut misogin". Fusese premiată

Automobil Clubul Roman (ACR) a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru o campanie #seatbeltb00bing, menita sa incurajeze purtarea centurii de siguranta.

CNCD a amendat ACR cu amenda contraventionala de 2.000 de lei, dupa ce aceasta organizatie a semnalat ca mesajele si imaginile incluse in campanie „lezeaza dreptul la demnitatea personala a femeilor din cauza continutului misogin al acestora”, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Hotnews.ro.

Potrivit hotararii Consiliului Director al CNCD, citat in comunicatul mentionat, pentru „a realiza o campanie de constientizare a importantei purtarii acestui dispozitiv de siguranta, nu este nevoie sa pui o categorie de persoane, respectiv femei, intr-o situatie jenanta, degradanta, explicitand prin obiecte si gesturi bustul acestora […] In stabilirea cuantumului amenzii contraventionale s-a avut in vedere modul in care s-a realizat clipul de constientizare a purtarii centurii de siguranta, respectiv folosirea de obiecte si gesturi cu tenta sexuala, prin care femeia este pusa intr-o situatie degradanta.”

Campania a fost lansata in septembrie anul trecut de ACR si agentia Publicis Romania. Potrivit unui comunicat recent al Publicis, campania a fost preluata de media TV si online de pe mai multe continente si a adunat, in cateva zile de la lansarea din 1 septembrie, peste 100.000 de vizualizari. In acest moment, clipul oficial de pe Youtube inregistreaza 267.000 de vizualizari.

Pe 7 mai 2015, la Tunis, în cadrul Galei susţinute de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA), clubul românesc a obţinut Premiul I pentru Siguranţă Rutieră, la categoria Inovaţie, informează IAA.