MENIU

Rechizitoriul Elenei Udrea, în procesul finanțării campaniei lui Băsescu, citit în ședință publică

Judecătorul Claudia Jderu de la Curtea de Apel București a făcut, marți, primul pas procedural important în procesul în care Elena Udrea este judecată pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor, în legătură cu finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu de la alegerile prezidențiale din 2009. 

Magistratul a citit în ședința publică rechizitoriul din acest dosar. Este vorba de cazul în care Elena Udrea este judecată alături de Ioana Băsescu, fiică fostului președinte al României, și de afaceristul Dan Andronic.

Deși cazul este pe rolul instanței de judecată din iulie 2017, procesul a stat multă vreme în fază de Cameră Preliminară, iar ulterior a fost amânat din motive procedurale. În timpul verii, judecătorul căruia i-a fost repartizat inițial cazul, Antoneta Nedelcu, s-a pensionat. Așa că Claudia Jderu a preluat acest proces de la zero.

Magistratul a încuviințat astăzi toate solicitările de probe în acest proces: reaudierea unor martori de la DNA și a inculpaților.

În plus, la solicitarea Elnei Udrea, vor fi audiați în acest caz, în calitate de martori, mai mulți politicieni, afaceriști sau consultanți politici: Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Adriean Videanu, fostul administrator RCS&RDS, Ioan Bendei, Sebastian Lazaroiu sau Cristian Hrituc.

La termenul de astăzi, Claudia Jderu a respins o solicitare făcută de doi avocați din acest caz, care cereau întreruperea procesului penal, deoarece a intervenit prescripția acuzațiilor.

Mai multe pe ziare.com.

Mai multe articole despre:
null