MENIU

REALITATEA TV, SANCŢIONATĂ. CRISTOIU: "CNA e al PSD. Se încearcă protejarea România TV şi Antena 3"

<p>Ion Cristoiu</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, la JOCURI DE PUTERE, sancţiunea dată Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) postului Realitatea TV. CNA a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 20.000 de lei emisiunea "Jocuri de putere" difuzată pe 3 şi 10 martie, în care au fost făcute afirmaţii care ar fi discriminat etnia maghiară.

"În petiţie, aţi făcut o greşeală. De ce să vă scuzaţi? Eu îi atac pe toţi liderii UDMR. Care este problema? Haideţi să ne lămurim. UDMR e un partid politic din România. Că e partidul minorităţii maghiare, nu mă interesează. Orice jurnalist, cu excepţia calomniei, poate exprima puncte de vedere. Eu am fost de o sută de ori mai dur faţă de UDMR. M-am întrebat chiar de ce niciun lider UDMR nu e la închisoare. Există acest pericol ca liderii UDMR să folosească pretextul reprezentării minorităţii maghiare pentru a avea afaceri de corupţie sau pentru a fi scut pentru corupţi. În cazul de faţă nu ştiu încă care este motivarea deciziei. Care este acuzaţia? De fapt este un atac la libertatea de expresie. Cică "ce fel de jurnalism e acesta în care moderatorul se adresează direct preşedintelui", zice un domn. Cum? Mă pot adresa şi Papei de la Roma. Face parte din instrumentele gazetăriei. E o retorică", a spus Cristoiu.

Jurnalistul a subliniat că CNA este al PSD şi a prezentat strategia lui Victor Ponta.

"Acest CNA este al PSD-ului. E mult mai grav decât pare. Sunteţi al doilea caz, după Robert Turcescu. Se încearcă protejarea a două posturi, România TV şi Antena 3, care sunt ultra-violente, ajungând şi la linşaj mediatic, încercând să arate că de fapt toţi suntem la fel. Asta e o teză a domnului Victor Ponta. Are o teză. Domnia sa nu se amestecă în această bătălie între posturile de televiziune, aprobă libertatea şi această teză se întâlneşte în activitatea de zi cu zi a CNA. Adică, ea urmăreşte să spună "nu numai Antena 3 face, fac toţi". E interesantă tactica aceasta. Ponta a învăţat de la cei doi maeştri ai săi, Iliescu şi Năstase. A învăţat din greşelile lor. Liderii PSD au o mare problemă, nu cu presa, ci cu vocile critice. Întotdeauna au avut adversari intelectualii din România, din 1990. Şi atunci au încercat tot felul de şmecherii. Acum, Ponta e mult mai parşiv. Nu mai foloseşte TVR. Lasă libere două posturi, România TV şi Antena 3, care vă dau şi ne dau ciomege în cap, şi în timpul acesta, CNA ne ţine de mâini", a spus Ion Cristoiu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat Realitatea TV cu 20 de mii de lei. Motivul: în cadrul emisiunii Jocuri de Putere ar fi fost făcute afirmaţii care au discriminat etnia maghiară. În replică, moderatorul Rareş Bogdan le-a transmis membrilor CNA că niciodată nu a jignit populaţia de etnie maghiară care trăieşte în Transilvania. Realitatea TV va contesta în instanţă amenda CNA.

Mai multe articole despre:
PSD Victor Ponta Realitatea Tv CNA Ion Cristoiu