MENIU

Realitatea TV a obținut informații din culise. Ce se pregătește luni, în ședința PSD

Sunt negocieri dure înaintea ședinței PSD de mâine. Potrivit unor surse social-democrate, războiul se duce între tabara Niculae Bădălău și cea a lui Liviu Dragnea. Tot scandalul ar fi pornit imediat după adoptarea bugetului, iar perioada sărbătorilor a fost una în care Dragnea s-a trezit fără mulți dintre sustinatori, a informat Realitatea TV.

Înaintea congresului PSD, se ascut cuțitele în culise. Taberele sunt clare: aripa Bădălau versus aripa Dragnea.

Potrivit unor informații în exclusivitate obținute din culisele PSD, ședința CEX este urmare a unor scandaluri interne declanșate după adoptarea bugetului. Astfel s-a ajuns la o luptă la cuțite în timpul sărbătorilor, iar liderii din partid l-ar fi izolat tot mai mult pe Dragnea, potrivit Realitatea TV.

Liviu Dragnea, izolat în PSD. Reacție vehementă: "Ar trebui să fie demis"

Aceleași surse spun ca Dragnea a fost pus la zid de Nicolae Bădălau în cadrul întâlnirilor, iar președintele PSD a avut o mare surpriză: ar fi fost apărat doar de Ionel Arsene si Gabriel Vlase, în rest toți liderii pe care se baza l-ar fi criticat. Principalul motiv al nemulțumirilor ar fi secretarii de stat de la Teleorman care au fost numiți la sugestia lui Dragnea.

Mai mult, social democratii ar fi nemultumiti ca Dragnea l-ar impiedica pe Tudose sa guverneze. Unul dintre cei mai puternici contestatari a fost Dumitru Buzatu

Premierul încearcă să-i atragă de partea sa pe liderii de filiale. Niculae Bădălău este dispus să treacă în barca lui Tudose, însă doar dacă acesta va fi de acord cu intrarea în Guvern a lui Marian Mina la Transporturi. 

Totodată, Bădălău și-ar dori organizarea unui Congres în primăvară pentru a pregăti înlăturarea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD. Președintele executiv al partidului i-ar fi oferit deja lui Mihai Tudose scaunul de președinte al partidului. 

De partea cealaltă, Liviu Dragnea tatonează terenul pentru a-l înlătura pe Mihai Tudose din fruntea Guvernului. Scenariu riscant, spun însă mulți social-democrați.

Tot în CEX se va discuta și dacă se va face sau nu o restructurare guvernamentală.

Mai multe articole despre:
demisie PSD şedinţă culise surse Liviu Dragnea exclusiv