MENIU

Realitatea TV a împărțit daruri persoanelor cu deficiențe de auz

La început de an, Realitatea TV este alături de persoanele care au nevoie de ajutor. O echipă a postului de știri a mers, astăzi, și a împărțit daruri persoanelor cu deficiențe de auz din București.

Sunt peste 3 mii de suflete numai în Capitală, iar la nivel național numărul depășeste 30 de mii. Statul face prea puțin pentru acești oameni, condamnați să trăiască izolați de restul societății.

I-am cunoscut pe oamenii din imagini într-un centru social din Sectorul 3 și am vrut să fim alături de ei la început la an. Sunt peste 3 mii de persoane cu defiențe de auz în Capitală, iar în țară sunt peste 30 de mii. Cei mai mulți abia trăiesc de la o zi la alta. Primesc o indemnizație de câteva sute de lei din partea statului, iar, atunci când vine vorba de un loc de muncă, nimeni nu le dă șanse.

Sunt și copii și adolescenți cu astfel de probleme. Aproximativ 500 doar în Capitală. Mulți trăiesc în internate, departe de părinți, pentru că trebuie să meargă la școli speciale. Povestea lor a impresionat-o și pe Gabriela. Deși are 11 ani, știe cât de important este să fii alături de cei care au nevoie. De la tatăl ei a învățat și puțin din limbajul semnelor.

Mai multe articole despre:
Realitatea TV a împărțit daruri