MENIU

Reacție halucinantă a primarului care a recomandat leacuri băbești anti-COVID: Cine garantează că vaccinul e sigur?

Mulți români mor din cauza COVID pentru că nu apelează la specialiști

Reacție halucinantă a primarului comunei maramureșene Săcălășeni care le-a recomandat cetățenilor din localitate leacuri băbești anti-COVID. În direct la Realitatea Plus, edilul a fost întrebat ce-l face să creadă că astfel de leacuri ar fi eficiente, iar acesta a răspuns că nici  eficiența vaccinului n-ar fi dovedită. În replică, medicul Radu Țincu a tras un semnal de alarmă, afirmând că mulți dintre pacienții care ajung în stare gravă și chiar mor au urmat astfel de tratamente alternative, fără niciun fundament științific. 

Emilian Pop, primarul nevaccinat al comunei Săcălășeni, le-a recomandă localnicilor leacuri băbeşti împotriva COVID-19, în plin val patru al pandemiei, chiar pe pagina de Facebook a primăriei. Printre remediile naturiste se numără gargara cu apă sărată, dar și lapte acru, ca sursă de vitamine. 

Întrebat cum poate dovedi că astfel de tratamente pot fi eficiente, edilul i-a atacat pe cei care recomandă tratamentele moderne. "Dvs., cei care recomandați vaccinarea, le puteți garanta cetățenilor din comuna mea că vaccinul nu va avea efecte adverse?  Aceste tratamente sunt verificate din neam în neam, mult mai verificare decât vaccinurile," a afirmat edilul. 

Mai mult, acesta a reluat argumentația și acuzațiile specifice negaționiștilor, comparând chiar vaccinarea și tratarea bolnavilor COVID în secțiile ATI cu un "holocaust". 

Aflat în direct în direct în timpul intervenției edilului la Realitatea Plus, medicul ATI Radu Țincu a afirmat că astfel de mesaje sunt extrem de periculoase, pentru că tocmai oameni cu putere de influență asupra comunităților fac cel mai mult rău atunci când se substituie specialiștilor.

"Din cauza unor astfel de oameni și mesaje avem situația ca secțiile ATI să fie suprapopulate și să nu facă față. Peste 90% dintre cei care ajung în stare gravă la spital și au nevoie de oxigenare au urmat astfel de tratamente".