MENIU

Reacţie emoţionantă a femeilor musulmane după atacul de la Londra. Lanţ uman pe podul Westminster

Patru persoane au fost ucise şi câteva zeci rănite în atacul care a avut loc în data de 22 martie, la Londra, când un simpatizant al doctrinei grupării ISIS, Khalid Masood, a măturat cu o maşină de teren pietonii care se plimbau pe podul Westminster, după care a intrat cu bolidul în gardul din faţa clădirii Parlamentului britanic.

La patru zile după atacul sângeros, mai multe femei din diferite medii culturale şi etnice şi-au arătat solidaritatea în faţa terorismului, condamnând astfel de acte oribile. Cele mai multe dintre ele fac parte din comunitatea musulmană din Marea Britanie. În semn de susţinere a păcii, speranţei şi toleranţei, femeile care au participat la marş s-au îmbrăcat în albastru.

Sarah Waseem (57), din comitatul Surrey, a declarat pentru presa britanică: „Atunci când atacul din Londra a avut loc, am simţit că a fost un atac asupra mea. Este un atac împotriva tuturor. Islamul condamnă total violenţa de orice fel. Este un act respingător.” 

O altă musulmancă, Fariha Khan, declară: „Sentimentele pe care le-am simţit după ce s-a întâmplat miercuri au fost foarte puternice. Ne-am gândit la oamenii care erau aici şi stăteau la fel cum stăm noi acum, care au fost loviţi din plin; este un sentiment copleşitor.” 

La evenimentul organizat de ONG-ul Womens March On London s-au alăturat mai multe persoane provenite din mai multe medii sociale şi religioase. 

Membri ai comunităţii de musulmani Ahmadiya au declarat că au dorit să ia parte la acest eveniment care condamnă şi sfidează aceste acte violente.

Londoneza Mary Bennet, o asistentă medicală pensionată, a spus că a dorit să fie prezentă pentru a face un mic gest.

„Sunt aici pentru a arăta într-un mod paşnic şi tăcut că vom continua să mergem acolo unde ne place şi să facem ceea ce ne place, la Londra. Acesta este oraşul meu. Este un gest foarte mărunt, dar viaţa este formată din astfel de gesturi mărunte.”