MENIU

Reacția unui medic, supărat că o pacientă i-a vorbit în limba rusă: "Îmi vine să scot Kalașnikov și să vă împușc" - Imaginile au devenit virale - VIDEO

Reacția unui medic, supărat că o pacientă i-a vorbit în limba rusă/ Captură video

Un medic de la Spitalul Clinic „Timofei Moșneaga” din Republica Moldova a fost filmat în timp ce amenința o pacientă pentru că nu vorbește limba română. Dupa ce au fost publicate pe retelele de socializare, imaginile au devenit rapid virale. 

Medicul examina o radiografie, iar când a auzit-o pe pacientă că îi răspunde în limba rusă a fost extrem de revoltat.

„Mă jigniți când eu intru și vă spun bună ziua, iar dumneavoastră îmi răspundeți cu „здравствуйте” („Bună ziua!”- în limba rusă - n.r.). Îmi vine să scot Kalașnikov și să vă împușc”, i-a spus doctorul femeii.



După ce femeia i-a spus că este de origine rusă, medicul a declarat că el nu operează ruși, întrucât aceștia sunt „dușmani”.

"Noi suntem români. Eu sunt român. Dumneavoastră aveți ceva împotriva la români?”, a mai spus medicul.

Reprezentații Spitalulului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au venit imediat cu precizări și au declarat că instituția condamnă ferm mesajele care pot afecta pacienții.

„Poziția noastră este că toți pacienții merită un tratament echitabil și respectuos, indiferent de limba pe care o vorbesc sau de apartenența lor etnică. (...) Astfel de comportamente nu reprezintă valorile pe care le promovăm. Acest caz va fi analizat sub toate aspectele în cadrul Comitetului de etică al instituției", transmite spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Republica Moldova, care își cere scuze față de pacientă.