MENIU

Reacția Jandarmeriei după ce fostul premier Orban a fost agresat de protestatarii AUR: Exista riscul ca siguranța să-i fie pusă în pericol

A fost răfuială în toată regula la porțile Parlamentului. Protestatarii AUR s-au bătut cu jandarmii și au îmbrâncit deputații care încercau să intre în curtea Casei Poporului. Printre parlamentarii bătuți și scuipați este și Ludovic Orban care a scăpat în ultima clipă după ce jandarmii au făcut roi în jurul său ca să îl scape din mâinile protestatarilor furioși. Și deputatul UDMR Csoma Botond a fost înjurat de mulțime. Sute de protestatari s-au strâns încă de la primele ore ale dimineții, iar toți parlamentarii care au încercat să intre în curte au fost nevoiți să înfrunte mulțimea nervoasă.

„În legătură cu afirmațiile lansate în spațiul public de un demnitar al statului român, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

În niciun moment, nu a fost interzis accesul demnitarilor prin intrarea din dreptul Camerei Deputaților. 

Din rațiuni de siguranță, persoanei în cauză i s-a recomandat să aștepte pentru a i se facilita accesul, întrucât de ambele părți ale porții se aflau simpatizanți ai formațiunii politice organizatoare a protestului, care manifestau un comportament agresiv, existând riscul ca siguranța persoanei să fie pusă în pericol.

Deși inițial demnitarul a refuzat protecția jandarmilor și folosirea autospecialei jandarmeriei pentru deplasarea în siguranță către o altă intrare, ulterior acesta a fost condus sub protecția jandarmilor până la clădirea Camerei Deputaților”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Ludovic Orban, agresat de protestatarii AUR de la Palatul Parlamentului: „Am fost înjurat, scuipat, lovit”

Mai multe articole despre:
orban proteste aur