MENIU

Reacția ministrului Justiției după avizul negativ al CSM

După ce CSM a dat aviz negativ pe proiectul legilor Justiției, ministrul Tudorel Toader a subliniat că acesta este doar unul consultativ.

"Au intrat în şedinţă cu poziţii exprimate anterior dezbaterii. Au spus că votul va fi negativ, ceea ce înseamnă că au venit la dezbatere cu o hotărâre luată înainte de dialog , iar eu nu că estimam, ci ştiam acest lucru.  Cunoşteam foarte bine poziţiile dânşuilor şi aproape sunt public cunoscute opţiunile pe care care unii sau alţii le au. Absenţa mea a fost deliberată, le cunoşteam opţiunile, dânşii cunoşteau opţiunea mea, eu aş fi susţinut proiectul trimis la avizare. Cunoşteam poziţia dânşilor şi domnul general a zis că va fi în bloc un aviz negativ, avizul este consultativ. Concluzia este mai veche: unii, ca să mă exprim generic, nu doresc reformarea sistemului", a declarat Tudorel Toader, la Antena3.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a emis, joi, un aviz negativ faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei promovate de ministrul Tudorel Toader. Scorul cu care s-a votat la CSM a fost extrem de strâns: 10 voturi pentru avizul negativ împotriva a 8 voturi pentru un aviz pozitiv, transmite Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
CSM aviz toader legi Justitie