MENIU

Reacția Chinei, după testul cu rachetă al Coreei de Nord: ”Orice acțiune...”

China condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord și își exprimă preocuparea față de activitățile nucleare ale regimului de la Phenian, a spus, miercuri Geng Shuang, prutătorul de cuvânt al MAE chinez.

”China îşi exprimă preocupările şi opoziţia faţă de activităţile balistice ale Coreei de Nord. Sunt prevederi clare cu privire la programul balistic al Coreei de Nord prevăzute în rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

”China îşi doreşte ca Phenianul să înceteze orice acţiune care ar putea duce la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea”, a mai spus Shuang, adăugând că toate statele ar trebui să acţioneze precaut pentru a menţine pacea şi securitatea în regiune.

Coreea de Nord a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acţiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri şi a aterizat în Marea Japoniei. Coreea de Nord nu mai efectuase niciun test balistic de 75 de zile. La 15 septembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei, proiectilul căzând în Oceanul Pacific, după 3.700 de kilometri parcurşi. La 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear, scrie Mediafax.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord China rachetă test