MENIU

Reabilitare de mântuială pe 8 milioane de euro, cu firma de casă a Primăriei Constanța

Atunci când vine vorba despre realizări, despre proiecte de succes, actuala administraţie publică locală dă drept exemplu reabilitarea Pieţei Ovidiu. Finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, proiectul s-a ridicat la 8.114.651,93 de euro, cu tot cu TVA. Cu toate acestea, defectele nu au întârzitat să apară.

Tocmai pentru că este vorba de o gramadă de bani, ar fi fost, poate, firesc ca acest proiect să fie unul fără cusur. Un proiect fără defecte, care să nu lase loc de reproşuri la adresa municipalităţii. N-a fost să fie. Constănţenii care locuiesc în zonă şi nu numai reclamă, de câteva luni, faptul că dalele din Piaţa Ovidiu s-au spart. S-au ciobit. S-au denivelat.  Asta, în condiţiile în care în zona cu pricina vorbim doar despre trafic pietonal, scrie Constanța Noastră.

Previzibil, cei care au atras atenţia asupra modului în care a fost realizat acest proiect cu fonduri europene au fost acuzaţi de rea voinţă.

Mai mult, firma care s-a ocupat de reabilitarea centrului istoric, anume ABC VAL SRL, este fix aceeaşi care s-a ocupat şi de reabilitarea falezei din Mamaia. Surprinzător, în staţiunea de suflet a fostului primar nicio dală nu s-a mişcat. Pavajul e fin ca-n palmă. Doar în Piaţa Ovidiu lucrurile sunt departe de a fi perfecte.

Și nimeni nu se face vinovat de defectele apărut în cadrul acestui proiect de peste 8 milioane de euro. De altfel, Decebal Făgădău mărturisea recent, în cadrul unei emisiuni difuzate de un post local de televiziune, că aceste „mici” imperfecţiuni adaugă un parfum istoric zonei.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, nu am nicio problemă ca, din loc în loc, pavajul să fie ciobit. Ne dă un aer de oraş istoric. Dacă noi ajungem să raportăm schimbarea radicală printr-un asemenea proiect la câteva plăci ciobite, înseamnă să ne căutăm dinadins nod în papură”, a spus Făgădău.