MENIU

Răzvan Sava:Adulții au obligația să nu frângă aripile creative ale copiilor prin judecăți de valoare

<p>Răzvan Sava:Adulții au obligația să nu fr&acirc;ngă aripile creative ale copiilor prin judecăți de valoare</p>
<p>Răzvan Sava:Adulții au obligația să nu fr&acirc;ngă aripile creative ale copiilor prin judecăți de valoare</p>
<p>Răzvan Sava:Adulții au obligația să nu fr&acirc;ngă aripile creative ale copiilor prin judecăți de valoare</p>
<p>Răzvan Sava:Adulții au obligația să nu fr&acirc;ngă aripile creative ale copiilor prin judecăți de valoare</p>

Primarul General interimar al Municipiului București, Răzvan Sava, afirmă că prioritatea sa este susținerea copiilor în obținerea de rezultate valoroase în educație, sport și cultură și că adulții au obligația să nu frângă aripile prin judecăți de valoare greșite.

”Am sprijinit și voi sprijini orice formă valoroasă de exprimare a potențialului vostru creativ. Vă voi sprijini să vă descoperiți drumul în viață și să obțineți rezultate valoroase în activitatea școlară, sport și cultură. Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți vă oferă posiblitatea de a vă exprima așa cum simțiți. Avem obligația să vă fim alături și să vă sprijinim. Noi, adulții, avem obligația să vă privim, să vă ascultăm și să nu vă frângem aripile prin judecăți de valoare greșite”, a declarat Răzvan Sava, prezent, marți, la ”Dream Fest Cinema”, Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți care se desfășoară în aceste zile la București.

”Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educațională, în cadrul căruia elevii învață să iubească artele vizuale și cultura dintr-o altă perspectivă decât cea predată în unitățile de învățământ. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educația din cadrul școlii este percepută că fiind rigidă, programele școlare sunt contestate adesea din cauza conținutului greoi și a numărului disciplinelor.

Răzvan Sava a mărturisit în fața celor 300 de copii care umpleau sala de spectacole a Școlii Gimnaziale nr. 5 de Arte că participă la Festival cu un ”puternic sentiment de emoție” în suflet. ”Pe de-o parte, este vorba despre un sentiment de teamă, teama de a ne pierde cultura. Zi de zi, toate studiile de specialitate ne arată cum voi, copiii și tinerii noștri, vă indepărtați tot mai mult de cultura VIE și vă ascundeți în spatele unui laptop sau al unui smartphone. Noi, adulții, trebuie să vă arătăm calea prin care laptopul, tableta sau smartphon-ul pot deveni un instrument de cultură. Pe de altă parte, simt o bucurie mare când particip la astfel de evenimente valoroase care vă scot în evidență spiritul creativ extraordinar. Mă bucur să văd că există în continuare în voi o energie culturală fantastic de mare, pe care abia asteptați să ne-o împărtășiți, să ne-o arătați”, a fost mesajul primarului rostit în fața copiilor, care nu doar că l-au ascultat atenți, dar l-au și aplaudat la final.

”Dream Fest Cinema” este dedicat tuturor copiilor care vor să vizioneze noi filme pentru vârsta lor, să participe la concursuri de scenarii și fotografie, să învețe cum să joace un rol sau să cunoască actori din filmele pe care le văd pe ecran ori ale căror voci le recunosc din cele mai îndrăgite filme de animație.
Florian Ghimpu, actor și regizor de dublaj, muzician și fost prezentator al emisiunii ”Copiii spun lucruri trasnite”, care dublează personaje precum Fulger McQueen din filmul ”Cars”, leul Alex din ”Madagascar”, Patrick Winslow din ”Ștrumfii”, precum și alte sute de personaje din filme și seriale difuzate pe Disney Channel si Disney Junior a susținut, marți, un atelier în care copiii au avut ocazia sa fie actori pentru câteva minute. Libertatea de exprimare, dezinhibarea și ușurința de a interpreta sunt calitățile care sunt căutate la copii, dezvoltate spre bucuria tuturor, și nu competiția.

Lavinia Șandru, realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea” este directorul Festivalului Internațional pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema”, produs de Primăria Municipiului București, ARCUB, Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, având ca parteneri media Realitatea TV, realitatea.net și Uniunea Ziariștilor Profesioniști. Lavinia Șandru, actriță de formație, este o promotoare a educației prin cultură, prin proiecte alternative școlii, ea reușind să atragă în susținerea Dream Fest Cinema instituții precum Primăria Sectorului 3, Teatrul Excelsior și Opera Comică pentru Copii, dar și numeroși sponsori precum Mc Donald s, Aqua Carpatica, Gain Events, MDV, Glob Com Media, Zaitoone, Alexandrion, Domeniile Sâmburești, Cafeneaua Actorilor și Giffoni.