MENIU

Răzvan Cherecheș (Ministerul Sănătății): Tulpina britanică va deveni DOMINANTĂ în România în martie

Tulpina britanică se răspândește rapid și în țara noastră

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a anunțat vineri, la Realitatea Plus, că tulpina britanică a Sars-Cov-2 ar putea deveni dominantă în țara noastră la jumătatea lunii martie. 

Tulpina britanică deja se răspândește comunitar în țara noastră, lucru care face absolut necesare vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție. 

”Numerele vor continua să crească. Abia în acest moment tulpina britanică se împrăștie cu viteză mare. Proiecțiile sunt că la jumătatea lunii martie va deveni dominantă.

O creștere a ratei de infectare duce, inevitabil, la creșterea numărului de pacienți de la ATI”, a avertizat Cherecheș.

Acesta a subliniat că lipsa măsurilor de protecție poate ridica din nou bilanțul zilnic la 10.000 de infectări.

”Dacă vom continua ca până acum și așteptăm să avem creșteri mari, e posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. 
În momentul în care va deveni evidentă creșterea, în ciuda avertismentelor, în următoarele două săptămâni vom asista neputincioși la creșterea numărului de cazuri”, a mai spus consilierul din Ministerul Sănătății.

Raport INSP: Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării! Cât mai durează până va deveni tulpina DOMINANTĂ

În privința eficacității vaccinurilor, Cherecheș a precizat că studiile de până acum au dovedit că cele apărute pe piață protejează împotriva mutației britanice, dar există semne de întrebare în ceea ce privește tulpina sud-africană. 

Răzvan Cherecheș a fost numit recent consilier onorific al secretarului de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Citește și: ”Florin Cîțu amenință cu NOI restricții. Premierul, nemulțumit de încălcarea măsurilor de protecție”