MENIU

Răzvan Cherecheș anunță ÎNCHIDEREA școlilor la toamnă - Ministerul Educației, criticat pentru LIPSA măsurilor înainte de valul 4 COVID-19

Răzvan Cherecheș anunță închiderea școlilor la toamnă - Critici pentru Ministerul Educației

Închiderea școlilor, luată în calcul în toamnă, când se așteaptă să fie vârful valului 4 provocat de cea mai contagioasă variantă de coronavirus - Delta. Asta susține expertul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheș, care critică Ministerul Educației pentru lipsa pregătirilor înainte de începerea anului școlar în preuniversitar.

Răzvan Cherecheș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, spune că, cel mai probabil, școala în sistemul de învățământ preuniversitar va fi periodic închisă în semestrul întâi, mai ales în județele cu rate mici de vaccinare.

„Ministerul Educației nu pare preocupat de ventilația în clase și de modalități concrete de a obține distanțarea (...), rata de vaccinare este mică în România, iar copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinați deocamdată”, acuză Cherecheș.

Soluția, spune expertul, este ventilația dublată de vaccinare: „Ce pot face școlile și autoritățile locale ca să asigure o prezență față în față cât mai lungă? VENTILAȚIE + VACCINARE. Ce putem face noi? VACCINARE”.

„Într-o lună va reîncepe școala în condițiile în care:
– ministerul educației nu pare preocupat de ventilația în clase și de modalități concrete de a obține distanțarea
– rata de vaccinare este mică în România
– copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinați (deocamdată).
Cel mai probabil că școala în preuniversitar în semestrul 1 va fi:
– periodic închisă (mai ales în județele cu rate de vaccinare mici)
– toată lumea cu mască tot timpul

Ce pot face școlile și autoritățile locale ca să asigure o prezență față în față cât mai lungă? Ventilație și vaccinare. Ce putem face noi? Vaccinare”, a scris Răzvan Cherecheș, duminică, pe pagina sa de Facebook, atașând o fotografie cu mai mulți copii școlari canadieni care poartă măști, în timpul gripei spaniole din 1918.