MENIU

Războiul acuzațiilor între Rusia și România. Ce spun autoritățile despre "mercenarii" trimiși în Ucraina

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Ministerul rus al Apărării lansează noi speculații legate de implicarea României în conflictul din Ucraina. Țara noastră este acuzată că ar fi trimis un număr semnificativ de mercenari . În replică, ministrul Apărării, Vasile Dâncu, susține că noile acuzații fac parte din războiul propagandistic al Moscovei cu toate statele care se opun invaziei în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin, a transmis agenția TASS.

Astfel, dintre cei peste 6.800 de mercenari străini, din 63 de țări, ajunși în zona de conflict de la declanșarea operațiunilor militare, peste 1.700 ar fi venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din România, SUA și Canada.
 
În replică, ministrul român al Apărării, Vasile Dâncu, a afirmat că acuzațiile sunt un vorba de un nou atac propagandistic, bazat pe o informație falsă. "Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina... Nu știm cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a declarat Dâncu, la un post TV.

La sfârșitul săptămânii trecute, Rusia a acuzat România că și-ar fi trimis experți la Sevastopol, pentru a monitoriza manevrele Marinei militare ruse în Marea Neagră.