MENIU

Război Ucraina. Rusia anunță că a ucis pe front peste 300 de mercenari străini, inclusiv 21 de ROMÂNI

Război Ucraina. Rusia anunță că a ucis pe front peste 300 de mercenari străini, inclusiv 21 de ROMÂNI

Rusia susține că a ucis pe frontul din Ucraina peste 300 de luptători mercenari în ultimele săptămâni. Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că printre aceștia sunt și 21 de militanți români.  

Rusia susține că a ucis un număr semnificativ de mercenari străini care luptau în războiul din Ucraina, în ultimele trei săptămâni, scrie The Guardian.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că monitorizează și înregistrează numele tuturor mercenarilor străini care au sosit în Ucraina pentru a lupta pe front. Numărul total de mercenari care s-ar afla în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor ruse ar fi de „aproximativ 2.700, nu 20.000, potrivit afirmațiilor false ale regimului de la Kiev”, susține ministerul rus al apărării.  

„Numărul lor real este mult mai mic. În plus, este în scădere constantă. În ultimele trei săptămâni, numărul mercenarilor din Ucraina a scăzut de la 3.221 la 2.741 în urma ofensivei Forțelor Armate Ruse și ale miliției populare din republicile Lugansk și Donețk”, se arată în raportul zilnic al ministerului condus de Serghei Șoigu.

Nu este prima oară când Rusia amintește de mercenari români pe frontul războiului din Ucraina. În urmă cu o lună, Rusia anunța că a ucis aproape 2.000 dintre cei 7.000 de ”mercenari străini” din 64 de țări, de la începutul războiului. România era în „top 3”, după Polonia și înaintea Marii Britanii. 

Câți mercenari străini susține Rusia că a ucis - TOP țări din care provin luptătorii

În ultimele trei săptămâni, chiar dacă au intrat în Ucraina 151 de mercenari, au fost uciși 391.

„Alți 240 mercenari s-au grăbit să fugă din Ucraina”, mai notează ministerul rus, referindu-se la aceștia amintind de comando-ulde mercenari „Gâștele sălbatice”, după numele mercenarilor irlandezi din secolul al XVIII-lea.

În fruntea listei mercenarilor prezentate de ruși s-ar afla Polonia, cu 166 de luptători uciși.

Dintre reprezentanții Georgiei, 50 de „soldați ai norocului” au fost uciși.

Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari - uciși -, în Ucraina.

De asemenea, 21 de militanți români și 15 canadieni au fost uciși în ultimele trei săptămâni, potrivit raportului ministerului rus.

Date actualizate cu privire la numărul de mercenari străini aflați în prezent în Ucraina au fost publicate pe resursele de informații ale Ministerului rus al Apărării de pe internet, mai precizează rușii.

„Încă o dată, Forțele Armate Ruse identifică mercenari străini chiar dacă se pregătesc să intre în Ucraina”, se revine în raportul ministerului lui Șoigu și se continuă cu numele ultimilor luptători străini care auintrat în Ucraina în ultimele zile.

„Pe 6 iulie, doi cetățeni britanici, Colin Scott și Adrian Davis, și trei cetățeni americani, Michael Vujkovic, Andrew Fox și Oliver Short, au ajuns la centrul mercenarilor străini situat pe strada Kozmian 1 din orașul Zamosc din Polonia. Îi sfătuim pe acești cetățeni să-și vină în fire și să se întoarcă în viață acasă”, atrage atenția ministerul rus al apărării.

În final, rușii fac apel la dreptul internațional umanitar când vorbesc de regimul aplicat luptătorilor străini - mercenari.

„Toți mercenarii străini sunt necombatanți și în cel mai bun caz vor fi capturați în viață și vor avea parte de un proces și termene maxime de închisoare”, se mai spune în informarea rușilor.

Rusia susține, de asemenea, că a ucis cel puțin 180 de militari în cea de-a 30-a brigadă mecanizată a Ucrainei în ultimele 24 de ore și că a doborât șapte vehicule aeriene fără pilot ucrainene.

În informarea zilnică a apărării ruse, Moscova susține că ar fi distrus, în total, de la începutul războiului și până în prezent, 243 avioane ucrainene și 137 elicoptere, 1.513 vehicule aeriene fără pilot, 354 sisteme de rachete antiaeriene, 4.046 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 741 sisteme de lansare multiplă de rachete, 3.135 de artilerie și mortare de câmp, 4.165 de unități militare speciale mobile.

Toate informațiile apar în raportarea zilnică oficială a Ministerului rus al Apărării de marți, 12 iulie, fără a fi prezenta o dovadă care să certifice datele prezentate.