MENIU

Război Ucraina. Bătălia pentru Severodonețk continuă - Forțele ucrainene luptă EROIC împotriva rușilor. HARTA

Război Ucraina. Bătălia pentru Severodonețk continuă - Forțele ucrainene luptă EROIC împotriva rușilor

Forţele ucrainene luptă eroic pentru a recuceri Severodonețk. Rușii, în ofensiva impresionantă din estul Ucrainei au anunțat că au recucerit deplin regiunea. 

Forţele ucrainene încearcă să „restabilească controlul deplin” la Sievierodoneţk, un oraş cheie din estul Ucrainei, a anunțat sâmbătă primarul oraşului Oleksandr Striuk.

„A existat un oarecare succes” al trupelor ruse care au reuşit să intre în oraş şi să ocupe o bună parte din el, împărţindu-l în două. Dar armata noastră a reuşit să se redistribuie, să construiască o linie de apărare. În prezent, se face totul pentru a restabili controlul deplin al Ucrainei asupra oraşului, a declarat primarul Oleksandr Striuk, într-un interviu de televiziune difuzat pe contul oficial regional Telegram, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Întrebat cât din oraș este ocupat de ruși, primarul Striuk a precizat că „nu aș spune că este ocupat. Armata noastră a reușit să se regrupeze, să construiască o linie de apărare. Și acum sunt luate toate măsurile necesare pentru a readuce orașul la controlul deplin al Ucrainei. Orașul rămâne ucrainean.

Armata noastră ia toate măsurile adecvate pentru a împinge inamicul afară din oraș, se duc bătălii de stradă, în paralel cu bombardamente constante de artilerie. Situația este destul de tensionată, dar există speranță și există încredere în Forțele noastre armate că totul se va rezolva”, potrivit pravda.com.ua.

Potrivit șefului administrației civile militare, aproximativ 13.000 de oameni au rămas la Severodonețk înainte de ofensiva rușilor.

„Având în vedere că de trei zile au loc constante lupte de stradă, populația care era acolo rămâne, cu excepția unei mici părți, pe care <<orcii>> au reușit să o îndepărteze cu forța din oraș în teritoriile ocupate”, a spus el.

HARTA luptelor pentru Severodonețk

Guvernatorul regiunii Lugansk de est, șeful Administrației Militare Regionale, a anunțat că forțele ruse aruncă în aer poduri pentru a împiedica întăririle ucrainene. În același timp, Haidai susține că  forțele ruse se confruntă cu „pierderi uriașe” la Severodonețk, iar armata ucraineană le-a respins.

Cu o zi în urmă, pe 3 iunie, vineri, Serhiy Haidai, a anunțat că forțele de ocupație ruse au cucerit aproximativ 70% din Severodonețk, dar forțele armate ucrainene ay reușit să reia teeritoriile în proporție de 20%.