MENIU

Război Ucraina: 4 rachete rusești au lovit aproape de România. O navă de patrulare rusă, distrusă lângă Insula Șerpilor

Război Ucraina: 4 rachete rusești au lovit aproape de România. O navă de patrulare, distrusă de ucraineni

Rusia a tras sâmbătă patru rachete de croazieră asupra orașului Odesa din sudul țării, a anunțat armata ucraineană. În același timp, forțele ucrainene au anunțat că ar fi distrus o navă de patrulare rusă din Marea Neagră, aproape de Insula Șerpilor.

Rusia a lansat sâmbătă patru rachete de croazieră în orașul-port sudic Odesa, potrivit administrației militare regionale a Ucrainei.

„Rușii continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile”, a declarat Comandamentul Operațional (Sud) al armatei ucrainene, relatează CNN.

Nu au fost raportate victime.

Administrația militară regională a postat, de asemenea, un videoclip cu dronă în care se arată lovirea unei nave de patrulare rusă în Marea Neagră. care pretinde să arate o lovitură împotriva unei nave de patrulare rusă în Marea Neagră.

Inamicul continuă nu doar distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile", a declarat Comandamentul Operațional (Sud) al armatei ucrainene, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

Administrația militară regională a postat, de asemenea, o înregistrare video realizată cu o dronă, în care se prezintă un atac asupra unei nave de patrulare rusești în Marea Neagră.

În ultimele zile, unități ale forțelor aeriene ucrainene au efectuat mai multe lovituri împotriva pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor, ocupată de Rusia, în largul coastei Crimeei.

Marți, forțele armate ucrainene susțin că au lovit, marți, cel puțin două poziții militare rusești de acolo folosind o dronă militară Bayraktar UAV.

Programul alimentar mondial al ONU a cerut redeschiderea porturilor din Odesa pentru a contribui la limitarea crizei globale a foametei.