MENIU

Război pe salariile demnitarilor. Cine le vrea păstrate la același nivel

Președintele Klaus Iohannis susține în continuare că salariile demnitarilor trebuie să fie mari. Dragnea insistă în schimb să le micșoreze, chiar dacă spune: "nici nu știu cât am".

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va respinge OUG prin care salariile demnitarilor au fost mărite de Guvernul Ponta, că rămâne la opinia să, că aceste salarii trebuie să fie mari, însă decizia aparține Parlamentului.

Întrebat despre declarațiile lui Dragnea, în condițiile în care șeful statului susținea în 2015 ordonanța prin care au fost majorate salariile demnitarilor, Iohannis a spus că își menține punctul de vedere de atunci. "Eu îmi păstrez punctul de vedere, dar, evident, aici intervine decizia Parlamentului", a afirmat el.

În iulie 2015, Klaus Iohannis a lăudat măsura. "Există o intenție a guvernului de a crește salariile miniștrilor. Mi se pare o intenție înțeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadram această intenție la categoria prevenirea corupției. Până la urmă este un lucru destul de evident că remunerația unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziția în stat", spunea președintele.

Marți, președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că își dorește revenirea la vechea grilă de salarizare, înainte de 2015, pentru demnitari.

Înaintea alegerilor parlamentare, Dragnea a spus că OUG privind majorarea salariilor, aflată acum în Parlament, nu a fost încă respinsă pentru că PSD nu a avut majoritatea necesară, scrie ziare.com.

Mai multe articole despre:
salarii demnitari