MENIU

Război Israel-Hamas. Armata israeliană a anunţat că a ÎNCERCUIT oraşul Gaza

Război Israel-Hamas. Armata israeliană a anunţat că a ÎNCERCUIT oraşul Gaza

Armata israeliană a anunţat joi seară că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza contra mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas'', a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene), Daniel Hagari.

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas.

De asemenea, reprezentantul IDF a menţionat că soldaţii israelieni au ''eliminat'' joi peste 130 de terorişti.

În timpul operaţiunii terestre din Fâşia Gaza, forţele israeliene au distrus infrastructuri ale Hamas şi o cantitate mare de arme. Aviaţia israeliană a sprijinit ofensiva şi a atacat mai multe centre de comandă şi control ale mişcării islamiste palestiniene. În zone civile a fost ţintită ''infrastructura teroristă'', a adăugat armata israeliană.

Anterior, aceasta anunţase că de la începerea războiului contra Hamas a atacat peste 12.000 de ţinte din Fâşia Gaza.

Intrat joi în a 27-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
israel hamas conflict incercuit gaza