MENIU

Război în Ucraina, ziua 165. Rușii au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie - LIVE TEXT

Centrala Zaporojie, Ucraina (Profimedia)

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la evenimentele recente petrecute în Ucraina. Mai multe rachete ruseşti au aterizat în apropiere de centrala nucleară Zaporojie.

Macedonia de Nord a fost de acord să furnizeze tancuri şi avioane Ucrainei pentru a ajuta la respingerea invaziei Moscovei, a declarat un consilier prezidenţial ucrainean de rang înalt, Mykhailo Podolyak, conform Reuters.

Serviciul ucrainean de securitate de stat (SBU) a reţinut doi bărbaţi pe care i-a acuzat că sunt agenţi ai serviciilor de informaţii ruseşti responsabili de identificarea ţintelor pentru loviturile cu rachete care au distrus infrastructura navală din oraşul Mykolaiv, scrie Reuters.

Potrivit expertului militar Aleksandr Kavalenko, armata belarusă nu va invada Ucraina în viitorul apropiat, dar o astfel de ameninţare va rămâne până la sfârşitul războiului cu Rusia.

"Ameninţarea unei invazii a Ucrainei de către armata belarusă este acum minimă. Această concluzie poate fi trasă dacă ne uităm la dispunerea grupurilor batalion-tactice din Belarus", a explicat el.

UPDATE ORA 6:00 - O alertă antiaeriană a fost declanşată în regiunile sudice şi centrale ale Ucrainei.

O ameninţare de bombardament cu artilerie a fost declarată la Nikopol.

Linia frontului se schimbă constant, în pofida rezistenţei ucrainene. Autorităţile de la Kiev solicită arme cu rază lungă de acţiune pentru a face faţă tirului rus de artilerie.

Ministerul rus al Apărării a susţinut că peste 80 de „mercenari străini” au fost ucişi dintr-o lovitură în jurul Niprului astăzi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov a declarat că mai multe brigăzi ucrainene „au refuzat să se supună ordinelor de a se preda”.

Mii de luptători străini au călătorit în Ucraina pentru a ajuta la respingerea trupelor ruse. 

 

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina