MENIU

Război în Ucraina. O nouă groapă comună în zona râvnită de RUȘI - Cadavre în pungi descoperite lângă Severodonețk

Război în Ucraina. O nouă groapă comună în zona râvnită de RUȘI - Cadavre în pungi descoperite lângă Severodonețk

O nouă groapă comună a fost descoperită în estul Ucrainei, unde are loc în prezent ofensiva fără milă a trupelor ruse. Dezvăluirea despre groapa comună săpată în tranșee în care și acum sunt îngropați civilii ucraineni uciși în bombardamentele rușilor a fost făcută în presa americană. 

Este vorba de Lisihansk, regiunea Lugansk. Aici a fost descoperită un mormânt comun, în care sunt îngropați și în prezent civili care au murit în urma atacurilor trupelor ruse. O fotografie a gropii comune a fost publicată în paginile publicației americane The New York Times.

Aceasta se află la marginea orașului Lisihansk și ar conține aproximativ 300 de cadavre, potrivit estimărilor jurnaliștilor. Cadavrele din groapa comună sunt împachetate în saci de plastic, după cum se poate observa în fotografia din NYT.

Armata ucraineană a explicat că în aceste tranșee îngroapă cadavre din aprilie și nu poate încă închide mormântul, pentru că echipamentele pe care le au sunt folosite pentru săparea tranșeelor.

În ultima săptămână, forțele ruse își consolidează controlul în Severodonețk, unde numărul civililor uciși crește de la o zi la alta, iar tranșeele au devenit morminte pentru soldați.

Gropile comune au fost descoperite pe teritoriul Ucrainei după retragerea forțelor ruse și descoperirea atrocităților făcute de soldații ruși. Primele gropi comune au fost cele dinregiunea Kiev, de la Bucha și Irpin.

Pe 15 mai, se afla deja că ocupanții ruși importau masiv clor în Mariupol pentru a-l folosi în gropi comune. Apoi, pe 25 mai, în Lisihhansk era  descoperită o groapă comună, în care erau îngropați 150 de oameni. Iar pe 26 mai au apărut informații că ocupanții ruși au extins mai multe gropi comune în Mariupol. La sfârșitul săptămânii trecute, pe 12 iunie, jurnaliştii au difuzat imagini cu cele aproximativ 3.000 de morminte fără nume, care erau numerotate, dintr-o groapă uriașă din Mariupol. S-a stabilit că aproximativ 20-22 de mii de oameni au fost înmormântați în gropi comune în Mariupol, scrie Unian.net.