MENIU

RATB, anunţ de ultimă oră pentru bucureşteni. Ce se întâmplă, de la 1 aprilie

Consilierii municipali au adoptat astăzi un proiect de hotărâre prin care peste 126 de milioane de lei din subvenția de 515 milioane de lei se vor folosi pentru plata datoriei către ANAF. Banii erau acordaţi regiei de transport de către Municipalitate.

Prin acelaşi proiect de hotărâre, consilierii le promit angajaților de la RATB că, la rectificarea bugetară, care va avea loc la finalul lunii iunie, vor găsi bani în bugetul Primăriei Capitalei pentru a pune la loc cele 126 milioane.

Pe de altă parte, liderul sindical de la RATB, Ivan Tudor, spune că, dacă acesti bani nu ar fi puşi la loc, în iunie, circa 4.300 de angajați ai regiei de transport ar trebui să fie concediati.

Acesta mai afirmă că managementul RATB ar fi anunţat reducerea de la 1 aprilie a parcului circulant cu 17-34% fată de cel actual. Asta ar însemna creșterea timpului mediu de aşteptare în statiile RATB la peste 25 de minute, explică Ivan.

Amintim că ANAF a stabilit în sarcina RATB o datorie de 237 de milioane de lei, provenind din TVA-ul neachitat pentru gratuităţile acordate de către regia de transport în anii 2012-2014.

Sursa: bucurestifm.ro.

Mai multe articole despre:
0 RATB anunt ratb timp de aşteptare staţii ratb