MENIU

RATĂ LA JUMĂTATE. PONTA: Ratele reduse la credite-aplicate în Italia de BERLUSCONI şi şeful băncii

RATĂ LA JUMĂTATE Măsura înjumătăţirii ratelor la creditele bancare a fost aplicată, în 2009, în Italia de prim-ministrul SILVIO BERLUSCONI şi fostul guvernator al Băncii Italiei, actual guvernator al Băncii Central Europene, şi niciunul dintre aceştia nu era "de stânga", a afirmat premierul VICTOR PONTA. 

RATĂ LA JUMĂTATE "Apropos de chestia cu stânga şi cu dreapta, cu liberalismul şi neliberalismul: îmi trimitea cineva că această măsură a fost aplicată, în 2009, în Italia de primul-ministru Berlusconi şi fostul guvernator al Băncii Italiei, actual guvernator al Băncii Central Europene. Nu cred că sunt de stânga niciunul dintre ei, adică...ideea e să fim serioşi când comentăm ceva, să vedem care sunt toate implicaţiile, să nu le politizăm, să ne gândim că este bine pentru economie şi pentru oameni, bineînţeles. Ce ne dorim mai mult ?", a afirmat VICTOR PONTA, după o discuţie avută despre acest proiect, la sediul Băncii Naţionale cu guvernatorul MUGUR ISĂRESCU.

Anterior, întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţia liberalului Klaus Iohannis, care a arătat că PNL nu agreează măsura reeşalonării creditelor, nefiind de dreapta, Ponta a menţionat că Iohannis nu a participat la şedinţă.

RATĂ LA JUMĂTATE "Sincer, cred că e o prostie să mai vorbeşti de măsuri de dreapta şi de stânga. Ce e de dreapta şi de stânga? Banii care se scot de la bănci, pentru că e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populaţie care îi cheltuie şi creşte consumul. Ce e neliberal în asta? Sau cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?", a spus VICTOR PONTA.

RATĂ LA JUMĂTATE Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seară la TVR că măsura Guvernului privind reeșalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată și agreată în PNL, menționând că în opinia sa nu este o măsură liberală și va solicita clarificări la Delegația Permanentă a partidului.

Sprijin pentru ROMÂNII CU CREDITE BANCARE: RATĂ LA JUMĂTATE. 900.000 de restanţieri vizaţi

Sprijin pentru ROMÂNII CU CREDITE BANCARE: "STATUL NU DĂ NIMIC", explică ministrul pentru buget