MENIU

Rata de vaccinare anti-COVID pe grupe de vârstă: Ce categorie este FRUNTAȘĂ și cine se află la COADA CLASAMENTULUI

Vaccinare antiCovid / Foto: Profimedia

Valeriu Gheorghiță a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul Guvernului, că, până în  prezent, cea mai mare rată de imunizare anti-Covid o întâlnim la categoria 40-70 de ani, inclusiv, iar cea mai scăzută la populația de peste 80 de ani.

"Cât privește rată de vaccinare pe grupe de vârstă, cea mai mare rată de imunizare o întâlnim la categoria 40 și până la 70 de ani, inclusiv. Vorbim despre o rată de aproximativ 53%, cu diferențe între aceste grupe de vârstă, cea mai mare fiind la categoria 50-59 de ani - unde e de 56%.

El a punctat existența unei rate de vaccinare insuficiente la populația de peste 80 de ani, puțîn peste un sfert din persoanele care se încadrează la această categorie au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID. 

"Readuc aminte importantă vaccinari cu prima schemă la persoanele vulnerabile, persoanele vârstnice, care prin vârstă în sine au un risc de a face o formă gravă și de deces", a mai spus medicul militar. 

Persoanele tineri cu vârstă între 12 și 19 ani, elevi și studenți, sunt 464.000 vaccinați cu cel puțîn o doză, ceea ce reprezintă 16,7% la crupă de vârstă 12-15 ani și circa 40% la grupa de vârstă 16-19 ani", a afirmat șeful CNCAV.